Wie ben ik?

 "Mijn missie is het om 'muziek maken' voor iedereen toegankelijk te maken!"

 

Ik ben Marjorie Breekveldt en ik speel piano vanaf mijn 9e. Al vrij snel wist ik dat ik naar het conservatorium wilde en die studietijd heb ik als een heel mooie tijd ervaren: hele dagen pianospelen, alleen of samen met anderen musiceren.  Ik heb daarnaast ook zanglessen gevolgd en verschillende andere instrumenten uitgeprobeerd: dwarsfluit, gitaar, later ook klarinet en cello; om op die manier weer even beginner te zijn en  te ervaren hoe leuk het is om steeds meer tonen uit je instrument te kunnen halen, of vibrato op de cello te leren. Geweldig, als dat al bij één toon lukt! Het is heerlijk om nu jongeren en volwassenen te leren om dieper in de muziek te duiken, de pianotechniek te verfijnen, om deze in dienst van de muziek te kunnen gebruiken. Aan de andere kant geniet ik ook van de stralende toetjes van (heel jonge) kinderen, als we samen op speelse wijze het toetsenbord en de klanken verkennen of, zoals in projecten of workshops, ook andere instrumenten bespelen. Daarnaast vond ik het, vanaf het koortje op de basisschool, erg ontspannend om in een koor te zingen en om een koor te begeleiden (en deels zelf mee te zingen) of om muziektheater te maken. En zo zijn de avonden: Zingen en meer, geboren. Kortom, mijn missie is  om muziek maken voor iedereen toegankelijk te maken en daarbij vakkundige begeleiding te bieden in pianolessen, workshops of projecten.

 

Lid EPTA (European Piano Teachers Association)

Lid PCL (Pianisten Collectief Limburg)

 

 

 

"Muziek is bij uitstek verrijking!"

Erik Scherder - hoogleraar klinische neuro-psychologie

Diploma's en aantekeningen:

Conservatorium Maastricht: docerend en uitvoerend musicus.   Aantekeningen: Kamermuziek en 20-eeuwse kamermuziek. Hoge school Sittard: aantekening Improvisatie. Hoge school Roermond: Pabo leerkracht basisonderwijs. Hogeschool Sittard: leerkracht Nederlands 2e graad.  MTO: natuurtherapeut (Marcos Therapie).Parind: kindertherapeute.

Werkervaring:

Privé pianolessen en muziekprojecten en/of cursussen in bedrijf Marmuzi (huidige werkomgeving), Muziekschool Erkelenz (huidige werkomgeving), SG Groenewald (huidige werkomgeving) ,  docent drama aan Praktijkschool Heerlen en Bernardinuscollege Heerlen, docent Muziek aan diverse scholen van LVO, leerkracht basisschool aan diverse scholen van Innovo en Movare. Theatergroep Magma: pianiste/speelster en ontwikkelaar van muziektheaterproducties.