Pianoles 17 Als ik zo doe, vind ik de piano wel mooi!

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 13:23

Sinds een jaar heb ik een rode piano (Kawai) op mijn leskamer staan. Inmiddels zijn al mijn leerlingen eraan gewend en ik ook. Toch ben ik altijd benieuwd naar de reactie van nieuwe leerlingen.

Net voor de vakantie kwam een moeder met haar dochtertje van 5 jaar voor een proefles. De kleine meid loopt naar de piano en klimt op de pianobank. Ik zeg: “Vind je het een mooie piano? Ze kijkt er nog een keer naar en dan naar mij. En dan komt het: “ Jaa, uhh,  ……………Jouw lievelingskleur is zeker rood, hè? Ik antwoord bevestigend, terwijl zij peinzend over de toetsen veegt.  En wat is jouw lievelingskleur, vraag ik dan natuurlijk. “Roze!”  Hoe kon het ook anders, ze was bijna helemaal in het roze gekleed. “Maar als ik zo doe” en knijpt haar ogen bijna dicht,” dan is die (ze wijst naar de piano) net roze en dan vind ik hem wel mooi!” Geweldig toch, dat creatief denken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.