Mozart jaloers!

Gepubliceerd op 31 juli 2016 om 23:45

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen.
Met mijn koffer en de grote digitale piano kom ik vandaag bij de kleintjes in kinderdagverblijf “t Hummelke” Drie kleine dametjes kijken hun ogen uit, terwijl ik de piano opbouw.

Ik speel eerst een stukje Chopin voor en glinsterende oogjes kijken verwonderd toe. Ik hoef geen twee keer te vragen wie er zelf op de piano wil spelen. Een klein krullenbolletje dat er vorige keer niet bij was, komt meteen naar mij toe gelopen en laat zich graag op de grote stoel tillen. Eerst voorzichtig één vingertje. Heel langzaam komen de andere vingertjes erbij…… er komt nog geen geluid, maar als ik een beetje meehelp, kijkt ze voldaan naar haar publiek! Haar bewegingen worden steviger en het lukt nu om zelf klank te maken. 

De 2 andere muzikantjes zijn iets voortvarender en met enthousiasme wordt het toetsenbord bespeeld. Wel lastig om op je beurt te moeten wachten! Ook de allerkleinste deelnemer, zittend op de schoot van de begeleidster, laat een passie zien waar het wonderkind Mozart jaloers op zou zijn.

Marjorie Breekveldt/Marmuzi-pianolessen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.