Pianoles 7 Nooit te oud om te leren!

Gepubliceerd op 18 oktober 2017 om 18:00

De mijnheer die ik aan de telefoon heb, vraagt een beetje aarzelend of ik ook oudere mensen les geef.

Als ik daarop bevestigend antwoord, gaat hij, nog steeds aarzelend, een stapje verder: “Ja, uh, ook als je, zoals ik, al een heel aantal jaren gepensioneerd bent?” Als ik daarop ook ja zeg, gaat hij verder: “Ja, u moet weten, ik heb nog nooit een instrument gespeeld, maar ik dacht zo, het wordt tijd dat ik iets voor mijzelf ga doen! Ik weet alleen niet of ik dat nog kan leren, ook noten lezen en zo!” Ik dacht “Zo, wat fantastisch!” en dat zei ik hem ook. Mijnheer is bij me geweest voor een proefles en we waren allebei “verkocht.”  Hij, omdat hij beeld had gekregen van een pianoles en nu zoveel vertrouwen erin had, dat hij wilde starten met de lessen. Ik, omdat ik het geweldig vond en vind, dat iemand met zoveel ervaringen in zijn hele leven, wéér de stoute schoenen aantrekt om iets totaal nieuws te leren! De mijnheer leeft naar het gezegde: Je bent nooit te oud om te leren!

  

Marjorie Breekveldt/Marmuzi-pianolessen

 

Auteursrecht: <a href='http://nl.123rf.com/profile_gordo25'>gordo25 / 123RF Stockfoto</a> 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.