Blog

Een jongensgitaar!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Vandaag heb ik veel meegenomen: de gitaar, maar ook de grote digitale piano gaat mee naar het kinderdagverblijf ’t Hummeltje. Ik moet een keer extra naar de auto lopen om alles binnen te krijgen. Als ik de eerste keer binnenkom word ik met gejuich begroet, de stoeltjes worden aangesleept en als ik met de rest van de spullen terugkom, zitten daar al 5 dames en een heer keurig te wachten in de kring.

Lees meer »

Gitaartechnieken

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Deze keer heb ik een gitaar bij me, maar ik laat dit instrument nog even op de gang staan in kinderdagverblijf ’t Hummeltje in Nuth en met alleen mijn koffer betreed ik de ruimte voor de allerkleinsten (tot 2 jaar).

Lees meer »

Wat een mooi half uurtje!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Als ik binnenkom, rennen een paar kinderen al naar de stoeltjes om die op de mat te zetten. Ze gaan er al meteen voor zitten. Ik laat eerst foto’s zien van de blaasinstrumenten die we de vorige keer hebben gehoord en bespeeld.

Lees meer »

Nog één keertje!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Vandaag ben ik weer bij de kleintjes (tot 2 jaar) in kinderdagverblijf ’t Hummeltje in Nuth. “Weet je het nog?” Ik speel op het kleine kleifluitje en dat trekt direct de aandacht.

Lees meer »

De dropfluit!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Met een koffer vol muziekinstrumenten kom ik volgens afspraak aan bij het kinderdagverblijf.Bij binnenkomst word me meteen gevraagd of ik ‘ziek’ ga maken.

Lees meer »

Je weet maar nooit!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Deze keer ben ik te gast bij de allerkleinsten in kinderdagverblijf ’t Hummelke in Nuth.

Lees meer »