Blog

Dat hebben we dan ook weer gehad!

De groep pubers hangt wat onwennig in een hoek op de bijeen geschoven tafeltjes. Ja, leuk, zo’n projectweek waarbij ze allerlei workshops moeten volgen… En nu dan weer: Stem en beweging.

Lees meer »

Wat een belachelijk, achterlijke tekst!

Tijdens mijn studie aan het conservatorium mocht ik, naast mijn hoofdvak Piano, een bijvak kiezen en zo nam ik mijn eerste zanglessen. Ik was 15 jaar en als puber wist ik nog geen weg met teksten als : Du Ring an meinem Finger (Schubert).

Lees meer »

Aspirant-dirigenten!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Vandaag ga ik voor de laatste keer met mijn koffer naar kinderdagverblijf ’t Hummeltje in Nuth. De pilot Muziek beleven voor jonge kinderen sluit ik hiermee af. 6 peuters drommen om mij heen en eentje ligt te slapen op de bank.

Lees meer »

Mozart jaloers!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Met mijn koffer en de grote digitale piano kom ik vandaag bij de kleintjes in kinderdagverblijf “t Hummelke” Drie kleine dametjes kijken hun ogen uit, terwijl ik de piano opbouw.

Lees meer »

Een jongensgitaar!

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Vandaag heb ik veel meegenomen: de gitaar, maar ook de grote digitale piano gaat mee naar het kinderdagverblijf ’t Hummeltje. Ik moet een keer extra naar de auto lopen om alles binnen te krijgen. Als ik de eerste keer binnenkom word ik met gejuich begroet, de stoeltjes worden aangesleept en als ik met de rest van de spullen terugkom, zitten daar al 5 dames en een heer keurig te wachten in de kring.

Lees meer »

Gitaartechnieken

Project: Muziek beleven voor jonge kinderen. Deze keer heb ik een gitaar bij me, maar ik laat dit instrument nog even op de gang staan in kinderdagverblijf ’t Hummeltje in Nuth en met alleen mijn koffer betreed ik de ruimte voor de allerkleinsten (tot 2 jaar).

Lees meer »